Menu

Vordingborg IF taber Corona-sag

image
30. oktober 2020 kl. 12:40

Det er med stor skuffelse og beklagelse, at vi i dag har modtaget afgørelsen fra Fodboldens Appelinstans, at Vordingborg IF taberdømmes mod Taastrup FC i Danmarksserien.

Vordingborg ønskede at udsætte kampen d. 5. september, grundet bekymring for corona-smitte blandt spillerne, men Taastrup FC nægtede at flytte kampen og DBU's regler overlader det til klubberne, at blive enige.

Vi finder det særdeles kritisk og uhensigtsmæssigt, at det kan betale sig at tilsidesætte hensynet til foreningsmedlemmers helbred, til fordel for 3 point.

Efter Vordingborg IF's opfattelse, er det stærkt kritisabelt at DBU som klubbernes organisation, i sådanne en sag ikke bakker op om at reducere risikoen for smitte, for at fremme trygheden i fodbolden.

I Vordingborg IF er vi overbeviste om at vi traf den rigtige beslutning, ved ikke at risikere at udsætte Taastrups spillere og egne spillere for smitterisiko.

Som smittetrykket udviklede sig netop den weekend d. 5. september, hvor bl.a. Høje-Taastrup Kommune var en ad de kommuner der fik særlige restriktioner grundet højt smittetryk, kunne vi efterfølgende konstatere at det var den helt rigtige beslutning vi traf.

Som smittetrykket efterfølgende har udviklet i dag, kan det undre os at en simpel beslutning d. 4. september, skal tage så lang tid at behandle. Der kan efter vores overbevisning ikke være tvivl om, at ville have været det rigtige for fodbolden, at Taastrup FC eller DBU havde taget ansvar, og fundet en ny dato for kampens afvikling.

De seneste måneder har vist, at alle andre fodboldklubber har kunne finde ud af at tage ansvarlige beslutninger og vi kan konstatere at lokalunionerne har taget ansvar, og har medvirket til at flytte fodboldkampe, for at forebygge smitte så vi alle kan være så trygge som muligt, når vi spiller fodbold.

Vi er i Vordingborg IF trætte af, at det får denne konsekvens at udvise samfundssind!

 

For yderligere kommentarer, kontakt:

Morten Brandt, formand

Vordingborg IF

20348451