Menu

Vordingborg IF nedlægger protest over DBU's afgørelse

image
Morten Brandt
14. september 2020 kl. 08:17
Vi ønsker en sportslig afgørelse og ikke en skrivebords.

Efter sidste weekends farce, hvor først Taastrup trodsede Corona-bekymringer og dernæst DBU's manglende handlekraft, anker Vordingborg IF DBU's afgørelse om at taberdømme klubben i danmarksserie-kampen mod Taastrup FC.

 

Massiv opbakning fra alle sider

Vi har siden sidste weekend modtaget massiv opbakning fra mange fodboldklubber. Både fra en masse klubber under DBU Sjælland, men også fra klubber der tilhører DBU Lolland Falster og DBU Fyn. Vi er bekendt med, at der også er klubber der har henvendt sig til DBU Sjælland med forventning om, at DBU Sjælland tager sagen op.

Vi er også glade for, at den brede offentlighed giver os ret i vores beslutning om, ikke at udsætte andre for unødig smitterisiko og for at udvise samfundssind.

 

Meningsministeriet på P4 er enige

Vi noterer os i Vordingborg IF, at dagens panel på DR P4's radioprogram Meningsministeriet alle er helt enige i Vordingborg IF's holdning og ageren i denne sag.

 

Alle spillere og ledere er testet negativ

Vi er enormt lettede og glade for, at alle spillere og ledere er testet negativ.

Allerede i mandags kunne de fleste spillere og ledere møde op til træning igen. Onsdag havde også de sidste modtaget svar på deres test, og dermed var vi fuldtallige til træning og fokus kunne rettes fra Corona til Otterup.

 

Nemt at være bagklog - Høje Taastrup Kommune hårdt ramt af Corona

Når vi efterrattionaliserer på hele sagens forløb, må vi konstatere at vi ikke ville have ændret på vores beslutning om at udvise ansvarlighed og samfundssind. Dette på trods af negative test, DBU og Taastrups manglende hensynstagen til Coronaens udbredelse og på trods af tre tabte point.

At Høje Taastrup Kommune og herunder Taastrup Idrætspark, efter den planlagte kamp blev ramt af nye nedlukninger og strammere restriktioner, kunne vi og de jo ikke vide. Ikke desto mindre, bekræfter det os i, at vi tog den rigtige beslutning.

Vi håber derfor at man i DBU og Taastrup udviser bagklogskab, og er indstillet på en sportslig afgørelse, og ikke en skrivebrodsafgørelse.

Vi mener derfor det er nemt i denne sag at være bagklog, og vi håber derfor man i Taastrup FC og DBU tør udvise sportsmansship.

 

Taastrup FC er bekymret for smitte

Sammen lørdag som Taastrup FC skulle spille på hjemmebane mod Vordingborg IF i Danmarksserien, skulle Taastrup FC's U17 hold spille på udebane mod Nakskov FC.

Grundet bekymring om Corona-smitte på Taastrup FC's U17 hold, rettede Taastrup fredag henvendelse til Nakskov FC, og bad om udsættelse af kampen som var planlagt til lørdag.

Nakskov FC indvilgede (naturligvis) i at flytte kampen til ny dato, som nu er programsat til tirsdag d. 6. oktober kl. 18.30.

Vordingborg IF har fra Nakskov FC fået bekræftet dette forløb.

 

Er Taastrup dobbeltmoralske?

Med den nævnte sag om Taastrup FC's U17 hold, som ser ud til at minde meget om sagen i Vordingborg IF, undrer vi os i høj grad.

Formand for Taastrup FC Jørgen Kolter Jensen udtaler til Sjællandske (samme dag som deres U17 kontakter Nakskov) fredag d. 4. september:

'Vi har den politik, også med andre klubber, at fordi der er symptomer hos nogle, er det ikke ensbetydende med, at der er smitte. I danmarksserien stiller man derfor op, konstaterer formand Jørgen Kolter...'

https://sn.dk/artikel/1352923?fbclid=IwAR1Qq4SwgRTmjDEVyr2d2jMikRyd6sxvpzFE8z3ZH501SO6kZEmInTuba3o

 

 

I Vordingborg IF udleder vi, at Taastrup FC's politik Vedr. Corona altså kun gør sig gældende, når det er for egen vinding.

Det er grotesk og udstiller i den grad Taastrup FC som uansvarlige og hensynsløse i sagen om Danmarksserie-kampen.

I Vordingborg er hensynet til at beskytte medlemmer det samme, uanset om det er U17 spillere eller Danmarksseriespillere.

 

Sagen udstiller DBU

Vi mener at denne sag i høj grad udstiller DBU. Når Taastrup FC med hjemmel i DBU's regler, kan træffe to forskellige beslutninger i sager om Corona-bekymringer, så viser det at DBU ikke kan overlade det til klubberne, at håndtere sager som disse.