Menu

Vores indbrud har skabt debat i medieverdenen

image
Bent Jensen
13. oktober 2015 kl. 12:58
Efter opfordring fra politiet er billedet af den rigtige bandit blevet fjernet

Efter jeg i sidste uge offentliggjorde et billede fra vores overvågning af den ene tyveknægt er en del medier gået ind i debatten om lovligheden af denne form for offentliggørelse.

Indtil videre er jeg blevet interviewet af Ekstra Bladet, TV2 Øst samt Radio 24-7, der i morgen tidlig bringer et interview.

Debatten kører på, hvorvidt der er lovligt for private at offentliggøre billeder af personer uden personens samtykke. Hertil kunne man jo sige, at hvis personen på billedet er utilfreds, så må han henvende sig, så kan vi få en snak om det.

Vi er nu blevet kontaktet af politiet og fået oplyst, at der kan forelægge en overtrædelse af Persondataloven, som tilsyneladende gør mere ud af at beskytte tyveknægte end at hjælpe til med at opklare forbrydelser.

Da vi selvfølgelig ikke ønsker at være på kant med loven er billedet blevet fjernet.

Hvorvidt det er ulovligt eller ej, kan selvfølgelig diskuteres. Ikke mindst efter at en guldsmed i 2009 blev frifundet for noget lignende. Han havde offentliggjort en video af en røveri i hans butik. Han blev idømt en bøde på 2.000,- i byretten, men senere frifundet i Landstretten.

Mine overvejelser omkring offentliggørelsen gik på, at billedet ikke er særligt tydeligt. Det er ikke sådan, at hvis man kender personen, så er man sikker på at det er ham på billedet.

Havde billedet været knivskarpt, så havde jeg ikke bragt det, idet jeg så var overbevist om, at politiet så nok skulle finde ham.

Hensigten her var så at evt. få nogle kandidatnavne, som så kunne overgives til politiet til nærmere undersøgelse.

 

Personligt mener jeg, at hvis det at offentliggøre en foto af en bandit, hvor man som her er 100% sikker på, at man ikke hænger en uskyldig ud, er ulovligt, så bør loven laves om.

I forvejen kan man jo i alle medier se masser af billeder og videoer fra det store udland af folk i lignende situationer. Må disse offentliggøres eller det ligegyldigt bare det ikke foregår i Danmark?

 

I øjeblikket er det tilsyneladende os, der er de kriminelle, og ikke offeret.